Voxilaiset

Antti Autio / Tarinateatteri VoxLaura Halonen / Tarinateatteri VoxAnna-Elisa Hannula / Tarinateatteri VoxMinna Hokkanen / Tarinateatteri VoxElla Mettänen / Tarinateatteri VoxHannes Mikkelsson / Tarinateatteri VoxPaavo Kääriäinen / Tarinateatteri VoxTiina Syrjä / Tarinateatteri VoxAntti Tiensuu / Tarinateatteri VoxHegy Tuusvuori / Tarinateatteri VoxVera Veiskola / Tarinateatteri Vox

Tarinateatteri Vox koostuu teatterialan ammattilaisista, joilla kaikilla on teatteritaiteen korkeakoulututkinto. Ryhmä on tuore, perustettu vuonna 2016, mutta sen jäsenillä on vankka ja monivuotinen kokemus tarinateatterista. Ryhmää yhdistää Tampereen yliopiston teatterityön koulutusohjelma Näty: osa on valmistunut sieltä näyttelijöiksi, osa toimii siellä yliopistonlehtoreina.

Ryhmän pääohjaajilla Minna Hokkasella ja Tiina Syrjällä on lähes parikymmenvuotinen kokemus tarinateatterista esiintyjinä, ohjaajina ja kouluttajina. He toimivat aiemmin Tampereen Tarinateatterissa ja vetivät vuosina 2009-2011 kaksivuotisen tarinateatterihankkeen ammattinäyttelijöille Tampereen yliopiston tutkivan teatterityön keskuksessa.

Tarinateatteri Vox pyrkii lisäämään soveltavan draaman tunnettuutta ammattiteatterin kentällä. Se tutkii menetelmän mahdollisuuksia niin näyttelijän- ja teatteritaiteen kehittämisen välineenä kuin kansalaisaktivismina, yhteiskunnallisen keskustelun virittäjänä ja jäsentäjänä. Latinan sana vox tarkoittaa ääntä, ja moniäänisyyden edistäminen yhteiskunnassa onkin yksi tehtävistämme.